13.5.07

ΤΣΙΜΠΙ - ΤΣΙΜΠΙ

3 εικονογράφοi, 2 συγγραφείς κι ένας αδέσποτος παπαγάλος συνατιούνται μια Κυριακή σε ένα πολύχρωμο σπίτι κάπου στη Νέα Ιωνία. Αφού μετρηθούν και θεωρήσουν επιτυχία ότι ΔΕΝ είναι 3 κι ο κούκος αλλά 5, αποφασίζουν να παίξουν το πανάρχαιο παιχνίδι της μπουρδοσυγγραφής. Γράφει ο καθένας μια πρόταση κι αφήνει να φανεί μόνο η τελευταία λέξη για να τη συνεχίσει ο επόμενος. Να λοιπόν ο πιο αστείος και άκομψος τρόπος για να ξεκινήσουμε να γράφουμε στο πολύ σοβαρό αυτό blog!!! Σας παρουσιάζουμε το διήγημα:


ΤΣΙΜΠΙ ΤΣΙΜΠΙ
ή
ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΥΤΣΟΥΝΕΣ ΤΥΦΛΟΜΥΓΕΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ


Εκείνο το βράδυ έβαλε τα καινούρια του παπούτσια, έφαγε φυστίκια κι έγινε πάλι ο Σούπερ Γκούφυ. Αποκλείεται, είπε η στρουθοκάμηλος. Τότε μήπως είναι εξωγήινος, ρώτησε ο σουβλατζής, τί να βάλω μέσα; Να χώσω κάνα κρέας ή είστε χορτοφάγες; Κι εσείς πήρατε το πιο ακριβό μου φόρεμα και το χαρίσατε στη γιορτή σε τριαντάφυλλα κόκκινα που τσιμπάνε και ξανατσιμπάνε τσίμπι, τσίμπι, τσίμπι μέχρι... Μέχρι που... Μέχρι που θα πήγαινα για να βρω το αυτοκίνητό μου; Μήπως το είχα παρκάρει στην πλατεία; Αποφάσισα να μην ψάξω να το βρω και πήρα την πρώτη αμαξοστοιχία για Φάρσαλα. Και με πήρε ο ύπνος. Στο όνειρό μου είδα μια σκηνή από το μέλλον. Ήταν λέει ένας κύριος και μόλις μου πρόσφερε μια καραμέλα εγώ που δεν την ήθελα του την έφτυσα στη μούρη για να μάθει να οδηγεί γιατί έπρεπε να μας πάει εκδρομή στο διάστημα. Αμέτρητα χρωματιστά φωτάκια να αναβοσβήνουν και να στροβιλίζονται στον αέρα με τα φύλλα του Φθινοπώρου σαν χορός της λίμνης. Αποκλείεται να ήταν της λίμνης, οι πέστροφες της λίμνης είναι κακομούτσουνες, παλιόγριες που βάζουν τις μασέλες τους το βράδυ σε ένα ποτηράκι ούζο. Ήπιαμε και αμέσως αρχίσαμε το τραγούδι και το χορό. Τραγούδησε όλη τη νύχτα και διασκέδασαν όλοι μαζί του, μόνο που κατά το ξημέρωμα το πρόσωπό του είχε γίνει μελιτζανί, όπως ο ουρανός όταν βρέχει και με μύτη σαν μελιτζάνα δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι, ούτε να παίξει τυφλόμυγα. Ναί, ναί, τυφλόμυγα μύγα με μαύρα γυαλιά και άσπρο μπαστούνι. Ούτε εμείς το πιστεύαμε ότι η ιστορία γράφεται αλλά να που τη γράψαμε και την εικονογραφήσαμε και παίξαμε τούτο το παιχνίδι...

Έχετε δίκιο... Αντί για καλή αρχή, μετά από αυτό το διήγημα θα έχετε κάθε δίκιο να πείτε...
περαστικά μας.

2 comments:

Letta said...

Έχετε λαλίσει τελείως! Είμαι πολύ περίφανη για σας. Συνεχίστε έτσι κι αν είμαι αρκετά χάλια την επόμενη φορά θα επιτρέψω στον εαυτό μου να γίνουν 6 οι κούκοι. Άντε και καλά ξεμπερδέματα!

daniela said...

Επιτελους μια νεα εποχη αχισε στην συγγραφικη τεχνη!