10.10.07

Anti - Barbies


Η Μάρτα, η Έλι και η Νάο ανήκουν στις AntiBarbies, το τρομερό αντιμπαρμποκίνημα που επινόησε ο εκδοτικός οίκος La Galera της Καταλονίας παράλληλα με την έκδοση των βιβλίων με τις περιπέτειές τους. Στη διεύθυνση www.clubantibarbis.com μπορείτε να γίνετε μέλη του club, να κάνετε το τεστ Αντι-μπάρμπι ή να διαβάσετε τον δεκάλογο τον οποίο μεταφράζω βιαστικά από τα ισπανικά:

1. Αντιμπάρμπι μπορεί να γίνει όποια θέλει. Είναι πανεύκολο.

2. Οι Αντιμπάρμπις είναι ψηλές, κοντές, λεπτές, χοντρές, πολύ συμπαθητικές ή πολύ αντιπαθητικές, τριχωτές, καλοβαλμένες, χοντροκομένες, χορευταρούδες, παρλαπίπες, συνεσταλμένες... Μπορεί να προοδεύουν ή να χρειάζονται προσπάθεια ακόμη. Άν όμως πιστεύουν ότι είναι φανταστικές κι όλα τα υπόλοιπα κορίτσια δε λένε μία μπροστά στην αφεντιά τους τότε δεν παίζει! Άν σκέφτεσαι έτσι δεν μπορείς να γίνεις Αντιμπάρμπι.

3. Μπορούν να έχουν τέλειο μαλλί, ωραία πόδια και πολλά ρούχα. Αλλά προσοχή: αν και όλες οι φίλες τους είναι έτσι ακριβώς, έχουν ένα ή περισσότερα πόνυ, οδηγούν καμπριολέ αυτοκίνητο και γουστάρουν ένα τύπο που λέγεται Κεν, τότε sorry αλλά μάλλον είναι αυθεντικές κούκλες Barbie. Κρίμα!

4. Οι Αντιμπάρμπις επιτρέπεται να έχουν μία ή περισσότερες κούκλες Barbie για να παίζουν. Επιπλέον μπορεί να τους αρέσει το ροζ χρώμα. Στη Νάο συμβαίνει συχνά. Τί να κάνουμε. Κανείς δεν είναι τέλειος.

5. Πρέπει να γελάνε συχνά.

6. Επιτρέπεται να κλαίνει αλλά μόνο όταν χρειάζεται και όχι κάθε τρεις και λίγο και με οποιαδήποτε αφορμή.

7. Τους αρέσει τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω (μεταφράζω ενδεικτικά): η κουβέντα, οι κροκέτες, τα γατάκια, το τάεκβοντό, το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ, τα μανταρίνια, η βροχή, ο ύπνος, τα γενέθλια, τα μουσικά κουτιά, τα τζην, τα τηλεφωνήματα, το κολύμπι, τα σακίδια με ρόδες, οι βιτρίνες, οι ταινίες, τα σάντουιτς, τα αρωματικά στυλό, τα σκουλαρίκια, τα μπισκότα...

8...Τους αρέσει ακόμη το διάβασμα... γιατί αλλιώς...

9. Δεν τους αρέσουν τα σφιχτά ρούχα που δεν τις αφήνουν να κινηθούν.

10. Ακόμη και μικρά παιδιά γίνονται δεκτά στις Αντιμπάρμπις.

ΜΕΤΑΦΡΑΖΩ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΜΠΑΡΜΠΙ...

Ερώτηση: Είσαι όμορφη;
Α. Δεν είμαι όμορφη, είμαι κουκλάρα! Η ωραιότερη του σχολείου.
Β. Δεν ξέρω, μια στιγμή να κοιταχθώ στον καθρέφτη της τουαλέτας και να σας πω.
Γ. Έχω μεγάλη μύτη αλλά μ' αρέσει!

Ζήτω οι πρωτοβουλίες που απομακρύνουν τους μικρούς αναγνώστες από τα πρότυπα της διαφήμισης, της 3D νεραϊδίλας, της αμερικλανιάς και της ψευτοκουλτούρας! Ζήτω οι Anti-Barbis.

1 comment:

Anonymous said...

Χμμμ ερώτηση...Αντι Μπάρμπα υπάρχει...? Ακόμη πιο αντιπαθής η Βάνα μας από τις Barbie...